Is Onderhoud aan de cv ketel verplicht?

Men staat er over het algemeen niet zo bij stil, maar de CV ketel is absoluut een belangrijk onderdeel van een woning. De ketel zorgt in eerste instantie natuurlijk voor een eerste levensbehoefte, een warme woning. Dit is natuurlijk voornamelijk belangrijk in de winterperiode. In deze tijd wordt de ketel dan doorgaans ook het meest intensief gebruikt. Het is dus zaak dat de ketel rond deze periode in tip top conditie is, zo is de kans klein dat er tijdens de feestdagen iets met de ketel gebeurd en men in de kou komt te zitten. Goed onderhoud laten uitvoeren kan hier absoluut aan bijdragen, verplicht is het natuurlijk nooit. Maar wel als je de garantie wilt behouden kan het verplicht worden gesteld.

Onderhoudscontract zeker een goede optie

is onderhoud cv ketel verplichtVaak hebben installatiebedrijven een zogenaamd onderhoudscontract wat ze kunnen aanbieden voor nieuwe ketels. Jaarlijks wordt de ketel dan onderhouden. Daarbij wordt deze bijvoorbeeld schoongemaakt en wordt er ander onderhoud aan de ketel gedaan. Dat zorgt er in eerste instantie bijvoorbeeld voor dat het rendement van de ketel hoog blijft. Anders gezegd: het zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk energie geproduceerd kan worden met dezelfde hoeveelheid gas.

Goed onderhoud kan er dus aan bijdragen dat de ketel niet teveel energie verbruikt. Op jaarbasis kan dit flink schelen. Daarnaast zorgt het onderhoud er bijvoorbeeld voor dat de levensduur van de ketel aanzienlijk verlengd kan worden. Onderhoud is dus absoluut belangrijk. Bij een dergelijk onderhoudscontract zijn de kosten voor het onderhoud dus inbegrepen. Mocht er een reparatie gedaan moeten worden aan de ketel dan zijn deze kosten vaak niet inbegrepen. Wel iets om rekening mee te houden natuurlijk. De Nefit Trendline is overigens een populaire ketel waar veel mensen tevreden over zijn. Ook bij deze ketel is onderhoud natuurlijk belangrijk.

Voor meer informatie bekijk: http://de-eilanden.nl/aanbiedingen/cv-ketel-prijzen/item/nefit-trendline-hrc30-cw5

Hoe lang gaat een CV ketel gemiddeld mee?

De levensduur van een CV ketel is ongeveer 15 jaar, soms wat langer en soms wat korter. Het is belangrijk om te realiseren dat het soms een beter idee is om de ketel te vervangen in plaats van deze te repareren. Natuurlijk zijn de kosten voor een nieuwe ketel vaak een stuk hoger, maar deze gaat dan wel weer enkele jaren zonder problemen mee. Wanneer de reparatie aan een ketel gedaan wordt is het altijd maar weer afwachten hoe lang deze precies mee zal gaan. Een bijkomend voordeel van het aanschaffen van een nieuwe ketel is ook dat nieuwe modellen doorgaan een stuk zuiniger zijn. Als u bijvoorbeeld momenteel een VR ketel heeft (verbeterd rendement), dan kan een upgrade naar de huidige standaard (HR ketel) een flinke besparing opleveren. Deze ketels zijn namelijk veel zuiniger in het verbruik.