Thuis op de bank relaxen met een voetenbad

Tegenwoordig hebben we allemaal drukke levens waarin we overdag ontzettend hard moeten werken. Wanneer je in de avond dan eindelijk wat tijd voor jezelf hebt, dan wil je dit graag zo ontspannen mogelijk doorbrengen.

Een goed idee om heerlijk tot rust te komen is thuis op de bank relaxen met een voetenbad. Lekker je voeten in warm water laten weken, terwijl je tegelijkertijd ook nog eens een voetmassage ontvangt.

Met een voetenbad heb je hier niet meer de hulp van je partner voor nodig. Je laat water in het teiltje lopen, zet deze voor je op de grond en laat er je voeten inzakken. De rest gebeurt volledig automatisch.

Voetenbad met massage

voetmassage badHoewel je een voetenbad in principe ook voor hygiƫnische doeleinden kunt gebruiken. Kopen de meeste mensen de accessoire niet om hun voeten in te wassen. Een voetenbad wordt eigenlijk vooral gebruikt om uw vermoeide voeten tot rust te laten komen na een lange dag werken.

Vooral mensen die staand werken zullen hier na iedere werkdag wel behoefte aan hebben. Dit is dan ook de reden dat de meeste voetenbaden zijn uitgerust met een massage functionaliteit. De voeten zijn ook een ideale plek om gemasseerd te worden. Onder de voeten zitten namelijk diverse drukpunten waarmee een reactie door het hele lichaam veroorzaakt kan worden.

De massage van het voetenbad kan dan ook een groter effect hebben dan enkel zorgen voor ontspannen voeten.

Andere functionaliteiten

ontspannenDe massage functionaliteit is iets wat je eigenlijk wel op ieder model tegenkomt. Een massage kan gegeven worden met een soort van bubbelbad gaten waaruit water komt spuiten of met behulp van speciale wielen die over de voeten rollen.

Soms is er ook een combinatie van de twee. Daarbij hebben voetenbaden vaak nog andere functionaliteiten. Zo zijn er bijvoorbeeld apparaten die ook het water op temperatuur houden. De duurdere modellen voetenbaden hebben zelfs een display waarop je alle settings kunt regelen.

Zo kan je onder andere de tijd, de temperatuur of de intensiteit van de massage of bubbels instellen. Na het nemen van een voetenbad voelen je voeten weer als herboren.