Kies jij voor een spoedcursus of reguliere rijlessen?

Bij het volgen van een rijopleiding heb je verschillende opties hoe je deze wilt volbrengen. Je kan kiezen voor een spoedcursus of reguliere rijlessen. Het voornaamste verschil tussen de beide opties is de snelheid waarmee je in het bezit van een rijbewijs kunt komen. Bij een spoedcursus worden zoveel mogelijk rijlessen in een zo kort mogelijke periode ingepland.

Reguliere rijlessen kan je los inplannen en daarbij steeds bekijken wanneer het jou het beste uitkomt om in de lesauto plaats te nemen. Dit zijn niet de enige verschillen tussen de twee opties. Beiden komen met hun eigen voor- en nadelen. Om je te helpen met kiezen zullen we de verschillen hier bespreken.

Snel je rijbewijs met een spoedcursus

autoDe snelste manier om in het bezit van een rijbewijs te komen is een spoedcursus afnemen bij een rijschool. Dit is een pakket van enkele tientallen rijlessen die in een korte periode worden ingepland. Het spoedcursuspakket neem je in een keer af en vaak is ook een tussentijdse toets en het praktijkexamen in de kosten van het pakket opgenomen.

Bij een spoedcursus kan je wel 4 uur per dag lessen. Voor sommige mensen is dit een ideale manier om het autorijden onder de knie te krijgen. Door hier bijna dagelijks meerdere uren mee bezig te zijn, kan je gemakkelijk de dingen eigen maken die nodig zijn om een auto te rijden.

Langzamer en goedkoper leren autorijden

rijdenHet afnemen van reguliere rijlessen is een wat langzamere manier om te leren autorijden. Sommige mensen vinden dit echter een fijnere manier om de rijvaardigheid aan te leren. Een ander voordeel van reguliere rijlessen is dat dit vaak ook goedkoper uitpakt. Bij de eerste optie betaal je namelijk in de meeste gevallen extra om de rijinstructeur met spoed je rijlessen in te plannen. Natuurlijk kun jeĀ tips voor je eerste rijles online vinden. Zo ben je goed voorbereid.

Een nadeel is uiteraard dat je langer moet wachten totdat je als zelfstandige autorijder de weg op mag. Wanneer jij je rijbewijs wilt gaan halen, dan moet je een afweging maken wat voor jou de prettigste manier is om rijlessen te nemen. Het belangrijkste is immers om je kans op slagen bij het praktijkexamen zo groot mogelijk te maken.