De Elbe
Scheepvaart
Foto's
<< Home
Gastenboek
Links
Contact

Copyrigh © De elbe.nl

 

Scheepvaart


Op de Elbe is maar weinig scheepvaart, tot aan zeg maar Riesa zie je regelmatig een schip varen en dat zijn voor al tsjechen en oost duitse schepen. Boven Riesa tot aan Dresden kan het gebeuren als de waterstand laag is dat je een hele dag geen schepen ziet varen. Op de foto rechts zie je het kraanschip Isola waarmee ik bijna een jaar op de Elbe aan het werk ben geweest. Op de tweede foto zie je een sleep van de evd ook wel slepzug genoemd afvarig aan Pillnitz. Het motorschip lucky 4 met zijn stuurhut in het midden met een sleep schip erachter met meestal de naam Petra en een nummer. Op de derde foto zie je de Tr23 van de cspl met drie baken afvarig tussen de augustus brucke en de marien brucke.

Afvarig komen de meeste verbanden met voorspan zoals op deze foto met de M4 die altijd in de stad van dresden de schepen assisteert. Maar deze keer ging het flink mis want er brak een koppel draad van de voorste bak, door alle ankers te laten vallen en met hulp van de voorspan boot kunnen ze het duwstel liggen ze maar net stil boven de marien brucke. Op de vierde foto zie je een van de mooiste slepen die ik heb gezien, de sleep is opvarig beneden de marien brucke te Dresden. Als eerste zie je de hekraderboot Beskydy daar achter zie je de lucky 4 met daar achter weer 2 sleepschepen. Ze zijn net door de bocht komen bij de wsa haven Piessen en komen trapsgewijs richting de marien brucke varen. Op de sleepschepen staan twee man aan het roer te trekken als ze door de brug heen varen. Verder zie je nog wat particulieren Tsjechen en oost Duitse schepen varen.

De cspl heeft het grootste aan deel voor de scheepvaart op de Elbe, met veel duwboten en baken en los varende motorschepen. En er komt regelmatig nieuwbouwschepen en grote constructie delen de Elbe af. Op de Foto zie je het nieuwe midden voorschip van de Egilodan en het achter schip van de Wantij.

Dresden
Voorspanboten>>